Skip to content

Solution Architect (Microsoft 365)

Breda, Noord-Brabant, Nederland€ 4.000 - € 6.000 per maandNL CD01 - Consultancy & Design

Functieomschrijving

Bij Kinly werken we met de nieuwste technologieën op het gebied van (video)samenwerking en andere hoogwaardige AV/IT toepassingen. Door het innovatieve karakter van onze oplossingen, behoort Kinly wereldwijd tot de top drie als het gaat om AV/IT system integrators. Als Solution Architect Microsoft 365 speel je een belangrijke rol in het samenstellen en borgen van onze - solutions en services catalogus – met betrekking tot videosamenwerking oplossingen.


Wat ga je doen?

Als Solution Architect maak je onderdeel uit van het Technology & Solutions team waarbij je een belangrijke bijdrage levert in de ontwikkeling en het onderhouden van het Kinly samenwerking oplossingen. Jij bent hierin de specialist als het gaat om de oplossingen op basis van Microsoft technologie.

Als specialist heb je een goed beeld bij de Microsoft technische roadmap op Microsoft 365, vooral rond Microsoft Teams en Teams Rooms, maar ook op de 3rd party oplossingen die Microsoft Teams faciliteren in ruimtes. Samen met ons Microsoft Expert Team, maar ook met andere delen van de organisatie, identificeer je kansen, ontwikkel je oplossingen en diensten om waarde voor klanten te vergroten.

Naast een belangrijke rol in het onderhouden van onze catalogus werk je tegelijkertijd ook met klanten aan complexe M365 integraties.

Een indruk van jouw werkzaamheden:

 • Samen met het MS Expert Team en Commercieel Product Management ontwikkelen en onderhouden van onze 'oplossing en diensten catalogus'. Je bent hier betrokken in het hele proces van strategie naar testing & piloting naar borging als oplossing binnen onze catalogus;
 • Als specialist biedt je ondersteuning bij Sales trajecten, waaronder “pre-deployment” consultancy voor de integratie van MTR-oplossingen in de omgeving van onze klanten;
 • Bij escalaties ondersteun je, met jouw specialisme, bij het oplossen van issues;
 • Als Solution Architect M365 begeleid je andere afdelingen bij het ontwikkelen van hun kennis en competenties rondom M365 technologie;
 • Je bent 1 van de promotors van onze - oplossing en diensten catalogus - binnen Kinly Nederland.Wat kan Kinly jou bieden?

Als Solution Architect heb je een gevarieerde rol en ben jij medebepalend voor ons commerciële succes en de tevredenheid van onze (internationale) klanten. Daar belonen we je graag voor! Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team van innovatieve en gepassioneerde professionals.

Verder biedt Kinly jou:

 • Een salaris van €4000 - €6000 bruto per maand op fulltime basis (afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Een baan die je flexibel en deels vanuit huis, vanaf kantoor (Breda) en vanaf locatie bij onze klanten gaat vervullen;
 • 27 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
 • Goede pensioenregeling;
 • Een leaseauto, mobiele telefoon en laptop;
 • Georganiseerde lunch/ fruit op kantoor tegen een kleine eigen bijdrage;
 • Een werkomgeving waar werknemers centraal staan en plezier voorop staat.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau en 3-5 jaar ervaring als solution architect;
 • Jij hebt ervaring met het werken in een internationaal bedrijf met een hoog tempo en agile ontwikkelingen;
 • 2+ jaar ervaring met Microsoft 365 communicatieproducten en diensten;
 • Grondige competentie in relatie tot Microsoft365 vergelijkbaar met de MD100, MD101, MS 100, MS101, MS700, MS900 en AZ900 accreditaties;
 • Goede vaardigheden met betrekking tot IT en UC kennis;
 • Diepgaande kennis van hardware gerelateerd aan Microsoft samenwerkingsoplossingen zoals Surface HUB, MTR en andere relevante AV-hardware ter ondersteuning van een Microsoft-ervaring;
 • Goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.Meer over Kinly

Samenwerken, vanaf elke denkbare plaats: onderweg, thuis, op kantoor of tijdens een event, wij maken het mogelijk. We verbinden mensen optimaal door de behoefte van de mensen af te stemmen met hun processen en technologie. Innovatie en hardware zijn geen doel maar een hulpmiddel in dit proces.

Kinly levert diensten en audiovisuele producten die het samenwerken op afstand mogelijk maakt en/of verbetert. Dit doen wij voor het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en overheidsinstellingen. Als onderdeel hiervan leveren wij hardware, maar onze kracht ligt in het bedenken en leveren van een totaaloplossing en de dienstverlening eromheen met hogere klanttevredenheid als resultaat.

Onze klanten zijn op zoek naar kennis en ervaring die communicatie verbetert en tegelijkertijd de productiviteit. Kinly is een expert in het faciliteren van samenwerken in hybride omgevingen waar tijd en efficiency de hoogste prioriteit hebben. Of het nu gaat om een auditorium voor 1000 personen, of 1000 kleine samenwerkingsruimtes. Klanten waar we zoal trots op zijn: Deloitte, De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Tweede Kamer.

Kinly weet: als we samenwerken, dan gebeuren de mooiste dingen!

Vanwege ons hoge serviceniveau werken wij voornamelijk samen met klanten die onze expertise nodig hebben voor grote en complexe projecten. Wij leveren volledige en complexe systemen die een uitvoerige begeleiding nodig hebben. Onze ervaring en competenties resulteren in een maximale ontzorging. Kinly biedt services die de complete levenscyclus van audiovisuele apparatuur beheert; van installatie, onderhoud tot aan het duurzaam trainen van eindgebruikers. Met maar één doel: oplossingen bieden die samenwerken gemakkelijker maakt.


Is jouw interesse gewekt?

Dan komen we graag met je in contact! We zien jouw cv en motivatie graag tegemoet. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met de afdeling HR via: 088 - 652 65 65.

of